00:00 - 02. august 2019

– Jeg blir ignorert. Det er min straff.

Nesten 1400 demonstranter er blitt pågrepet i Moskva de siste ukene. Flere russiske forfattere er blant dem.

Jerngrep: De siste helgene har store demonstrasjoner funnet sted i Moskva, som følge av at myndighetene har utestengt flere uavhengige kandidater og opposisjonspolitikere fra det kommende lokalvalget. Her blir en ikke navngitt kvinne pågrepet. Foto: Sergei Bobylev / Tass / Getty Images

– Jeg møtte opp klokken to da demonstrasjonen startet, sier Mikhail Nikitin.

– Klokken tre ble jeg arrestert.

Nikitin er doktorgradsstipendiat i bioinformatikk ved statsuniversitetet i Moskva og har skrevet en bok om livets opprinnelse, som ble en bestselger i Russland. Sist lørdag deltok han i en fredelig demonstrasjon i sentrum av Moskva for andre helg på rad, da spesialstyrker med hjelmer og køller stormet frem og begynte å pågripe folk «helt vilkårlig».

Annonse