Annonse
00:00 - 02. august 2019

I retten med Rocky

En verdenskjent rapper. En afghansk 19-åring. Et slagsmål ved Max Burger i Stockholm. Og en rettssak der Donald Trumps spesialutsending sovnet midt i sirkuset.

– Jeg tenkte ikke på noe annet enn å forsvare meg selv, sa Rakim Mayaers, kjent som Asap Rocky i retten. Illustrasjon: Christian Belgaux. Kildefoto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Diamond Ball
Annonse

To dager etter at en av verdens største rappere slengte ham i bakken, tok den 19 år gamle afghanske mannen T-banen i Stockholm. Noen ukjente gutter kom bort til ham. De fortalte at han var blitt kjent på internett. Da han så videoene som spredte seg, hvor han selv hadde hovedrollen, ringte han politiet i Sverige og sa at han fryktet for livet sitt.

Den amerikanske rapperen Asap Rocky – som egentlig heter Rakim Mayers – publiserte tidligere på dagen to videoer av afghaneren på Instagram. Der har rapperen 10,7 millioner følgere. Mayers slo gjennom i 2011, har toppet Billboard-listen med to album, og dro i juni til Stockholm for å spille foran svenske fans på en etterlengtet Europa-turné.

Videoene viser litt av møtet som brakte både rapperen og afghaneren til Stockholm tingrett denne uken.

Annonse