00:00 - 16. august 2019

Hver sin skog

Andreas Siquelands malerier danner sitt eget økosystem. 

Totalkunstverk: Andreas Siqueland har omskapt galleriet til en skog av malerier. Foto: Jørgen Craig Lello / Galleri LNM

Verden trenger trær, mer enn den trenger mennesker. Globalt er det fortvilende at Brasils sterke mann Jair Bolsonaro nå raserer Amazonas med slik fryd at han har begynt å kalle seg Herr Motorsag.

Men også i de helt små formater kan tapet av et skogholt oppleves som en eksistensiell krise. Det skjedde i området der maleren Andreas Siqueland bor på Hadeland. Han hadde stått og malt ved et tjern gjennom årstidene da skogen ble «meiet ned med traktor», skriver han i følgeteksten, og det som ble igjen var en «livløs slagmark av en steinrøys».

Inn i krattet. Svaret ble å male sin egen skog. Siqueland har kledd rommene i Galleri LNM i Oslo med spesiallagde veggmalerier av innsjøer og trær, og utenpå henger flere malerier, av vannliljer og flere grener, slik man i skogen alltid ser naturen gjennom lag på lag av annen natur. En og annen menneskeskikkelse dukker også opp.

Annonse