Annonse
00:00 - 16. august 2019

Hver sin skog

Andreas Siquelands malerier danner sitt eget økosystem. 

Totalkunstverk: Andreas Siqueland har omskapt galleriet til en skog av malerier. Foto: Jørgen Craig Lello / Galleri LNM
Annonse

Verden trenger trær, mer enn den trenger mennesker. Globalt er det fortvilende at Brasils sterke mann Jair Bolsonaro nå raserer Amazonas med slik fryd at han har begynt å kalle seg Herr Motorsag.

Men også i de helt små formater kan tapet av et skogholt oppleves som en eksistensiell krise. Det skjedde i området der maleren Andreas Siqueland bor på Hadeland. Han hadde stått og malt ved et tjern gjennom årstidene da skogen ble «meiet ned med traktor», skriver han i følgeteksten, og det som ble igjen var en «livløs slagmark av en steinrøys».

Inn i krattet. Svaret ble å male sin egen skog. Siqueland har kledd rommene i Galleri LNM i Oslo med spesiallagde veggmalerier av innsjøer og trær, og utenpå henger flere malerier, av vannliljer og flere grener, slik man i skogen alltid ser naturen gjennom lag på lag av annen natur. En og annen menneskeskikkelse dukker også opp.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse