14:09 - 29. august 2019

Fra Detroit til Royal Albert Hall

Techno-pioner Carl Craig allierer seg med symfoniorkestre og bringer klubbmusikken inn i konserthus. Fredag spiller han med Kringkastingsorkesteret i Oslo.

Etter bilindustriens glansdager: – Å vokse opp i Detroit på 80-tallet var som å være vitne til den moderne sivilisasjonens kollaps. Siden jeg var fire-fem år gammel så jeg byen forfalle i økende tempo, sier Carl Craig. Pressefoto: Cristian Di Stefano / Tailored Communication

– Det har sikkert blitt spilt andre former for elektronisk musikk der, men jeg tror det var første gang noen spilte techno i den bygningen, sier Carl Craig.

I april i år solgte dj-en og produsenten fra Detroit ut Londons Royal Albert Hall, der han spilte sammen med symfoniorkesteret Chineke! Orchestra. Orkesteret er Storbritannias eneste der majoriteten av musikerne har minoritetsbakgrunn.

– Det føltes som vi infiltrerte stedet. Vi spøkte med at bygningen ikke ble bygget med tanke på at mennesker med afrikansk bakgrunn skulle opptre der. Det var engelskmenn som skulle spille der, mektige engelskmenn. Det er fint at verden har utviklet seg så mye at vi kunne gjøre noe mennesker som levde på 1800-tallet ville sett på som absurd.

Annonse