Annonse
10:35 - 08. august 2019

– Det vil bli søksmål

Youtubere vil organisere seg. Nå har de alliert seg med EUs største fagforening.

Illustrasjon: Christian Belgaux
Annonse

– Der ute tror folk at det å ha en suksessrik Youtube-konto er en fantastisk jobb, at youtubere har det som rockestjerner, der man står foran et kamera en halvtime om dagen og får millioner. Det stemmer ikke. For tiden er det en veldig utfordrende jobb, sier den tyske youtuberen Jörg Sprave.

Den Google-eide videoplattformen Youtube regnes som verdens største nettsted for opplasting og visning av videoer. Sparve har over to millioner følgere på Youtube-kanalen sin «The Slingshot Channel». Han forteller at han her lager «ville konstruksjoner, hovedsakelig av tre og gummi, som så skyter vanvittige greier».

– Disse bruker jeg til å ødelegge ting, og filmer sekvensen, som så gir noen nydelige ødeleggelsesscener i sakte film. Jeg skyter aldri mot noe levende, jeg bruker kun døde objekter som siktemål, sier Sprave.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse