Annonse
00:00 - 09. august 2019

– Det finnes ingen «quick fix»

Økonomisk underskudd og innklagede trakasseringsoppsigelser er blant utfordringene Måns Wrange fikk i fanget da han tok over rektorstolen på Kunsthøgskolen i Oslo.

Ut av Oslo, ut av Norge: En sentral visjon for KHiOs nye rektor Måns Wrange, er å øke skolens attraktivitet på verdensbasis, blant annet ved å knytte flere kontakter utenfor Europa. – Verden forandres kontinuerlig, og det må også en kunstutdanning gjøre.
Annonse

– Det er klart at det er veldig problematisk, sier Måns Wrange.

Da han tok over som rektor på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) denne uken, arvet han etterspillet etter flere alvorlige varslingssaker som har preget skolen de siste to årene. I desember 2017 mottok Kunnskapsdepartementet varsel om alvorlig seksuell trakassering. Varslene gjaldt totalt tre ansatte, tilknyttet skolens to avdelinger for scenekunst. I en av sakene strakk varslene seg tilbake til 1990-tallet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse