Annonse
00:00 - 19. juli 2019

Unngå overvåking, bli en juggalo

Foto: Amaury Laporte / Flickr
Annonse

I fjor investerte konsertselskapene Ticketmaster og Live Nation i ansiktsgjenkjennelsesteknologi, som skulle gjøre det enklere og raskere for publikum å slippe inn på konserter. Systemet er tidligere brukt av det amerikanske militæret, og har blitt kritisert for å være i overkant overvåkende og personvernkrenkende. Det finnes imidlertid løsninger for å unnslippe teknologityranniet: Bli en juggalo. Juggalos, fans av rapgruppen Insane Clown Posse, er kjent for sin klovnesminke, som det viser seg er eksepsjonelt effektiv når det kommer til å forvirre ansiktsgjenkjennelsesteknologi fordi den endrer omrisset av kjevepartiet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse