Annonse
00:00 - 12. juli 2019

Stopp stopp stopp

Slett kuratorarbeid gir intetsigende gruppeutstilling på Kistefos.

«Bare tomt og intetsigende»: Tempo Tempo Tempo på Kistefos. Foto: Knut A. Breibrenna / Kistefos Museum
Annonse

Kistefos er et fint sted å gå rundt for et reisende sommerpublikum. Med utstillingen Tempo Tempo Tempo, er det nærliggende å spørre seg akkurat hva denne kuraterte affæren i den lille kunsthallen inne i parken egentlig tilfører publikum. Er den tiltenkt en intern kunstverden opptatt av kule navn på kunstnere og kuratorer, eller er den et forsøk på å si noe om saker og ting utenfor kunstfeltet? I begge tilfeller blir utstillingen intetsigende, med unge norske kunstnere i sirkulasjon som gjør gode karrierer allerede, men som i denne sammenstillingen blir tamme likegyldigheter, garantert forbigått etterfulgt av noen sommerdøsige gjesp.

Fredrik Værslev, som jeg ellers er lite begeistret for, fungerer godt i rommet, med tre vakre, enorme, patinerte markiselerret hengende skrått ut fra den ene fondveggen. Pene, og så ferdig med det. 

Annonse