Annonse
10:28 - 03. juli 2019

Ganske morsom på Instagram

– Det finnes et veldig viktig skille mellom en politiker som prøver å være morsom, og en humorist som prøver å være politisk, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Humor på egen bekostning: Når Torbjørn Røe Isaksen prøver å være morsom på Instagram, er det først og fremst ved å tulle med seg selv. Her fotografert under Arendalsuken i fjor, i samtale med noen studenter. Arkivfoto: Herman Dreyer
Annonse

– En av gledene mine er når folk kommer bort og sier «jeg er langt utpå venstresiden, men jeg synes du er ganske morsom på Instagram», sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Denne uken skriver Morgenbladet om hvordan komikere møter en politisk virkelighet som titt og ofte synes å overgå den villeste sketsj. Tidligere Seinfeld-komiker Julia Louis-Dreyfus var i vår for siste gang å se i serien Veep, en satire som fremstiller amerikanske politikere som selvopptatte, inkompetente sjarlataner. Serien startet som en komedie, har hun tidligere sagt, men føles nå som en dokumentar.

Der flere komikere bestemmer seg for å fikse verden en gang for alle – ved å stille til valg – er det derimot en sjeldenhet at politikere går til komedien. En som har tatt et lite steg i den retningen, er næringsminister og Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen. På Instagram har han godt over tretti tusen følgere (som inkluderer komikere som Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth).

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse