00:00 - 26. juli 2019

Fra pop til pupp

Elise Storsveens tekstilverk er monumentale nikk til kunsthistorien.

Resirkulert: Alle arbeidene du kan se på Elise Storsveens utstilling i Lillestrøm, er tekstile collager sydd for hånd, stort sett av gjenbruksmaterialer. Her er verket Samarbeid (2017).  Foto: Akershus Kunstcenter

Hvordan føre sammen to så ulike størrelser som chiffon og en byggeplass? For eksempel ved å lage et bilde av svart transparent tekstil, så stort at det dekker to vegger, og la flere lag med stoff danne mørkere figurer. Disse klatrer, løfter og setter sammen materialer, slik at det ligner en tegneserie om konstruksjon.

Tekstilverket Strukturer er det fysisk største på Elise Storsveens utstilling Bygge, som i sommer vises på Akershus kunstsenter i Lillestrøm. Alle arbeidene er tekstile collager sydd for hånd, stort sett av gjenbruksmaterialer. For eksempel er det kullsvarte bakteppet fra scenen på et teater blitt en virkningsfull bakgrunn for lysere figurer.

Storsveen jobber primært med tekstil og maleri, men lager også bildefanzinen Album sammen med kollegaen Eline Mugaas. I 2013 kuraterte de to den epokegjørende utstillingen Hold stenhårdt fast på greia di på Kunsthall Oslo, der norsk feministisk kunst fra 1970/80-tallet for første gang ble satt inn i en større sammenheng.

Annonse