00:00 - 05. juli 2019

Dropper Kongsberg i protest

Studenter ved Norges musikkhøgskole bryter samarbeid med Kongsberg Jazzfestival. De mener Kongsberggruppens sponsing av festivalen er uetisk.

Vil ikke mer: Studentene ved Norges musikkhøgskole, som bryter samarbeidet med Kongsberg Jazzfestival, ønsker på ingen måte å skade festivalen og ønsker den alt godt. Her fra A-ha sin konsert under fjorårets festival.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– At bedrifter bruker sponsing av kulturarrangementer som «skalkeskjul» for sine mindre etiske virksomheter er dessverre vanlig, men noe som flere av oss mener er uetisk.

Det skriver Ragnhild Moan og Ingrid Skåland Lia, studenter ved Norges musikkhøgskole, i en e-post til Morgenbladet. De er representanter for festivalen Serendip, som hvert år arrangeres av andreårsstudenter fra linjen for jazz og improvisert musikk. Serendip har siden 2015 samarbeidet med Kongsberg Jazzfestival, og hatt et eget program på en av festivalens scener. Det blir det ikke noe av i år.

– Det var flere faktorer som spilte inn i denne avgjørelsen, og Kongsberggruppens sponsing av festivalen var en av disse. Det er klart at en slik type sponsing av et kulturarrangement spiller inn i beslutningen om å bryte årets samarbeid med festivalen, sier Moan og Skåland Lia.

Annonse