Annonse
00:00 - 26. juli 2019

«Alt fortsetter jo bare»

Kunstner Håkon Gullvåg markerer sekstiårsdagen med ikke mindre enn tolv utstillinger.

Jubilerer med utstillinger: – Det er ganske snålt, sier Håkon Gullvåg om å bli 60. Her er han i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Annonse

Du har laget en serie portretter av samme person, hvor ett av dem heter 12 forsøk på et redaktørportrett, og nå under Olavfestdagene åpner tolv visninger av dine kunstverk i Trondheim. Ligger det en symbolsk idé bak tallet tolv? 

– Ja, tolvtallet er viktig. Jeg tenkte på de tolv apostlene, men først og fremst tenkte jeg på de tolv månedene i jubileumsåret. Helheten. Jeg fant ut at jeg hadde seks forskjellige prosjekter gående i år med visninger internasjonalt. Jordan, Beirut, Italia, et pågående prosjekt i Kina og etter hvert i Polen. I tillegg har jeg seks kommende og pågående utstillinger i Norge, med tre utstillinger i Oslo i høst, og i Kristiansand, Tromsø og Røros. Seks pluss seks blir tolv.

– Hvilke av verkene dine skal stilles ut på Olavsfestdagene?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse