00:00 - 14. juni 2019

Store ideer, liten boks

På Aurora Aksnes nye album kveles åndeligheten av popmaskinen.

Annerledes: Men hvor lenge? Foto: Petroleum Records

I et intervju med Dagsavisen kunne Aurora Aksnes fortelle om den nye platen sin, A Different Kind of Human (Step 2): «Handler den om at jeg er rar? Nei, den handler om det valget det er å ville være et annerledes menneske». «Annerledes» er også ordet som ofte kastes etter den drømmende popartisten fra Os, som ble oppdaget som 16-åring og nominert til årets nykommer i P3 Gull i 2014, og raskt ble en internasjonal stjerne etter at hun hadde gitt ut singelen «Half the World Away» – en coverlåt av en Oasis-sang.

Og det er slående å se når Aksnes, med sin eklektiske klesstil og sine lange tankerekker, inviteres til et tv-studio med røde kontorstoler og runde glassbord, for å slå av en koselig prat om litt av hvert. Som mormoren min kommenterte: «Det ser ut som om himmelen har åpnet seg og sendt ned denne jenta til en fremmed planet». Omgivelsene virker så feil, så uutholdelig konforme, og artisten Aurora helt på sin plass.

Mot naturen. Det har ofte slått meg som paradoksalt hvor lite annerledes musikken hennes ofte ender opp med å låte, når det virker som om det er i denne retningen hun egentlig ønsker å gå. Kjennetegnet hennes er de mange lagene av lys og klar vokal, som kan spores tilbake til Enyas eteriske popmusikk rundt tusenårsskiftet. Hun synger om havet, vinden, naturen og lengselen etter å være hjemme.

Annonse