00:00 - 21. juni 2019

– Jeg prøver å la være å tegne folk som dyr

En av tegnerne som mistet jobben i The New York Times, synes den omstridte karikaturen fra en portugisisk kollega er mislykket.

Over og ut: The New York Times vil slutte med politiske avistegninger. Patrick Chappatte - en av avisens faste tegnerne som nå mister jobben - sier avgjørelsen kom på grunn av reaksjonene mot Netanyahu-karikaturen. Foto: Laurent Gillieron / EPA / Getty Images 

De siste ukene har folk over hele verden diskutert politiske avistegninger. Debatten begynte da New York Times trykket en karikatur av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i april. Han var tegnet som en førerhund med davidsstjerne rundt halsen. Mannen som holdt Netanyahus bånd, var en blind Donald Trump, USAs president, som hadde mørke solbriller og kippa på hodet.

– Det var ingen god tegning, sier avistegner Patrick Chappatte.

– Tegneren bommer. Han prøvde å gjøre et politisk poeng – jeg tror ikke at intensjonen var antisemittisk på noe vis – men han brukte symboler som gjør tegningen ukomfortabel når man ser dem sammen.

Annonse