Annonse
00:00 - 21. juni 2019

– Jeg prøver å la være å tegne folk som dyr

En av tegnerne som mistet jobben i The New York Times, synes den omstridte karikaturen fra en portugisisk kollega er mislykket.

Over og ut: The New York Times vil slutte med politiske avistegninger. Patrick Chappatte - en av avisens faste tegnerne som nå mister jobben - sier avgjørelsen kom på grunn av reaksjonene mot Netanyahu-karikaturen. Foto: Laurent Gillieron / EPA / Getty Images 
Annonse

De siste ukene har folk over hele verden diskutert politiske avistegninger. Debatten begynte da New York Times trykket en karikatur av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i april. Han var tegnet som en førerhund med davidsstjerne rundt halsen. Mannen som holdt Netanyahus bånd, var en blind Donald Trump, USAs president, som hadde mørke solbriller og kippa på hodet.

– Det var ingen god tegning, sier avistegner Patrick Chappatte.

– Tegneren bommer. Han prøvde å gjøre et politisk poeng – jeg tror ikke at intensjonen var antisemittisk på noe vis – men han brukte symboler som gjør tegningen ukomfortabel når man ser dem sammen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse