00:00 - 14. juni 2019

Hverken hjerte eller smerte

På årets Momentum behandles følelser med likegyldig distanse.

Surrealisme: En kompleks installasjon av Åsa Cederqvist, med elementer fra Edvard Munch, en gestaltterapeutisk seanse på video med navnet «Mama Dada Gaga». Foto: Vegard Kleven / MOMENTUM KUNSTHALL

Når en kunstmønstring kaller seg Den emosjonelle utstillingen forventer man, eller håper i det minste, å bli følelsesmessig berørt. At det motsatte skjer sier muligens noe om tiden vi lever i, eller om samtidens kunstverden.

Momentum er en biennale som finner sted i Moss, og årets utgave er den tiende i rekken. Jubileumsutstillingen er kuratert av Marti Manen, født i Barcelona i 1976, bosatt i Stockholm, der han jobber som kurator for Statens konstråd.

Naivisme. Den enkeltkunstneren som har fått sette sterkest preg på Momentum10 er franske Pauline Fondevila, som viser hele fem arbeider: Et lydverk i Momentum kunsthall, enkle kulepenntegninger på Galleri F15, en utsmykning på Bane NORs anleggsvegg i sentrum, samt en performance med barn og seilbåter på havna.

Annonse