Annonse
00:00 - 14. juni 2019

Hverken hjerte eller smerte

På årets Momentum behandles følelser med likegyldig distanse.

Surrealisme: En kompleks installasjon av Åsa Cederqvist, med elementer fra Edvard Munch, en gestaltterapeutisk seanse på video med navnet «Mama Dada Gaga». Foto: Vegard Kleven / MOMENTUM KUNSTHALL
Annonse

Når en kunstmønstring kaller seg Den emosjonelle utstillingen forventer man, eller håper i det minste, å bli følelsesmessig berørt. At det motsatte skjer sier muligens noe om tiden vi lever i, eller om samtidens kunstverden.

Momentum er en biennale som finner sted i Moss, og årets utgave er den tiende i rekken. Jubileumsutstillingen er kuratert av Marti Manen, født i Barcelona i 1976, bosatt i Stockholm, der han jobber som kurator for Statens konstråd.

Naivisme. Den enkeltkunstneren som har fått sette sterkest preg på Momentum10 er franske Pauline Fondevila, som viser hele fem arbeider: Et lydverk i Momentum kunsthall, enkle kulepenntegninger på Galleri F15, en utsmykning på Bane NORs anleggsvegg i sentrum, samt en performance med barn og seilbåter på havna.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse