00:00 - 21. juni 2019

– Et godt samarbeid skal gå seg til

Mangfold er stikkordet for Nasjonalmuseets nye avtale med Fredriksen-søstrene. 

«We are in it for the long run»: – Vi har det veldig gøy når vi er sammen, sier Karin Hindsbo, Nasjonalmuseets direktør, og Stina Högkvist, museets samlingsdirektør, om samarbeidet med Fredriksen-døtrene Kathrine og Cecilie. Fra venstre: Cecilie Fredriksen, Kathrine Fredriksen, Karin Hindsbo og Stina Högkvist. Pressefoto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet

«Det første vi gjorde, var å bestemme hvilken profil vi ville ha, sier Stina Högkvist, samlingsdirektør i Nasjonalmuseet.

Denne uken slapp Nasjonalmuseet nyheten om at de inngår et samarbeid med søstrene Kathrine og Cecilie Fredriksen, døtrene til shippingmagnat John Fredriksen, som er blitt kåret til Norges rikeste mann av forretningsbladet Kapital. Sammen med Fredriksen-søstrene skal Nasjonalmuseet nå etablere en ny samling moderne, internasjonal kunst, utvikle utstillinger og etablere et forskningsprogram.

Etter to år med samtaler har de nå landet på at samlingen skal ha mangfold og representasjon som omdreiningspunkt.

Annonse