Annonse
08:34 - 26. mai 2019

– Vi kan ikke alltid skylde på okkupasjonen

Den palestinske artisten Bashar Murad hjalp Islands Eurovision-bidrag å demonstrere mot Israel. Så kolliderte han på verst tenkelige sted, med Morgenbladet i baksetet. 

Imagine: Bashar Murad bretter ut et palestinsk flagg mot slutten av sin versjon av John Lennons «Imagine» under GlobalVision i flyktningleiren Aida i Betlehem, et motsvar til Eurovision i Tel Aviv. -
Annonse

– Jeg pleide å se på Eurovision da jeg var yngre, faktisk, sier Bashar Murad. Han sitter på tribunen av en utendørs-arena som når solen står riktig, ligger i skyggen av en mur og et vakttårn.

– Jeg hadde alltid lyst til å være den første palestinske deltageren.

I flyktningleiren Aida i Betlehem på Vestbredden har norske Palestinakomiteen tatt initiativ til en protestkonsert mot Eurovision i Israel, som skal sendes direkte på nettet mens Eurovision-finalen sendes fra Tel Aviv. GlobalVision – et alternativ for de som mener arrangementet i Israel er egnet til å sminke den israelske statens undertrykkelse av palestinere: Se hvor liberalt og europeisk Israel er. Unni Wilhelmsen, Sofian og Noziswe er blant artistene, det er også Bashar Murad. 

Annonse