Annonse
00:00 - 10. mai 2019

Værvarsel: uholdbart

Et lite hjørne av Venezia er inntatt av Taremareby.

Smeltepunkt: Ane Graffs States of Inflammation består av tre vitriner som forandrer seg i løpet av utstillingen. Foto: Finnish National Gallery / Pirje Mykkänen
Annonse

Kommer myggen til å savne oss hvis vi forsvinner? Spørsmålet stilles i en film som er del av den finske duoen nabbteeris bidrag til den nordiske paviljongen under kunstbiennalen i Venezia, som åpner denne helgen. Filmen vises i en slags stue møblert med sakkosekker fylt av grus fra hagen rundt paviljongen, ekte planter fra hagen og planter i tøy.

Vårt mindre enn rause forhold til naturen vi er del av vises med en enkel og effektiv justering – både tv-en og sittemøblene er påmontert de lange, tynne metallpinnene som skal hindre duer i å sette seg på vinduskarmer og andre fristende landingsplasser i bylandskapet.

Janne Nabb og Maria Teeri deler paviljongen med norske Ane Graff og svenske Ingela Ihrman, under gruppeoverskriften Weather Report. Som man kan tenke seg, er værmeldingen i dette tilfellet av mer eksistensiell art enn solskinn og lett bris.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse