09:40 - 29. mai 2019

Med Høyre mot teoriskolen

Både høyresiden og venstresiden ønsker mer fokus på praktisk-estetiske fag i skolen. Men begge blokker har utviklet skolen i motsatt retning når de har vært i posisjon.

Når de praktisk-estetiske fagene diskuteres, er ofte alle partiene enige: Disse fagene er viktige, og har i lengre tid blitt neglisjert. Men hva skjer i virkeligheten? Illustrasjonsfoto: Katinka Hustad  Katinka Hustad

Det blåste opp til bris i forrige uke, da det ble kjent at «sang» ikke lenger nevnes i den nye læreplanen for norskfaget. Reaksjonene var til forveksling like de som kom da regjeringen fjernet sang og musikk fra den overordnede læreplanen i 2017.

Tilfeldigvis ble det arrangert en paneldebatt om de praktisk-estetiske fagene i Oslo torsdag 23. mai, mens brisen var frisk. Når dette emnet diskuteres, er ofte alle partiene enige: Disse fagene er viktige, og har i lengre tid blitt neglisjert. Kulturdebatten under Arendalsuka før forrige valg er ett typisk eksempel – mer musikk og drama, mer mat og helse, gym og forming, det vil alle ha.

Og også denne gang var partiene tilsynelatende enige: Alle mente at disse fagene på en eller annen måte burde få en sterkere posisjon.

Annonse