00:00 - 03. mai 2019

– Det er ikke bare en enkeltperson som har ansvaret

Ny dekan ved Teaterhøgskolen mener de kreative prosessene må revurderes etter metoo.

Victoria Meirik: Ny dekan ved Teaterhøgskolen. Arkivfoto: Katinka Hustad

«Teater handler jo ofte om undertrykkelse, der kampen for å finne stemmen sin og reise seg fra et fall er et gjennomgående trekk», sier Victoria Meirik, som nå tiltrer i stillingen som dekan ved Teaterhøgskolen. Avdelingen ligger under Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

Meirik er utdannet regissør, og har vært tilknyttet KHiO de siste tolv årene. Våren 2017 ble hun ansatt som førsteamanuensis. Litt over et halvt år senere var metoo-bevegelsen et faktum, og skolen begynte å jobbe med tre omfattende varslingssaker – alle i avdelingene for scenekunst. Etter hvert som varslene ble undersøkt, kom det frem at studenter hadde varslet flere år tilbake, uten at det hadde fått særlig gjennomslag hos ledelsen.

– Jeg var aldri direkte involvert i det arbeidet, svarer Meirik på spørsmålet om hvordan det var å jobbe på skolen da det stormet som verst. 

Annonse