09:11 - 14. mai 2019

Anne Frank for Instagram-generasjonen

En ny Instagram-konto skildrer holocaust gjennom mobiltelefonen til en 13-åring. 

Fiksjon og virkelighet: Instagram-kontoen «eva.stories» baserer seg på dagboken til Eva Heyman, en jødisk jente født i 1933 som vokste opp i en by på grensen mellom Romania og Ungarn. I 1944, tretten år gammel, ble hun deportert til Auschwitz. Fire måneder etter ankomsten ble hun drept. Foto: Yad Vashem / AP / NTB scanpix

«Hva om en jente under holocaust hadde Instagram?» Det spurte Instagram-kontoen «eva.stories» om i et innlegg i slutten av april. Sammen med spørsmålet fulgte det en video. En tenåringsjente med bølgete hår, innsvingt kåpe og en lyseblå alpelue smiler til kameraet.

– Hei! Mitt navn er Eva. Velkommen til siden min. Her deler jeg tilfeldige tanker, forelskelser og mine #bffs. En dag skal jeg bli en kjent reporter.

Instagram-kontoen baserer seg på dagboken til Eva Heyman, en jødisk jente født i 1933 som vokste opp i en by på grensen mellom Romania og Ungarn. I 1944, tretten år gammel, ble hun deportert til Auschwitz. Fire måneder etter ankomsten ble hun drept.

Annonse