00:00 - 10. mai 2019

– Alt kan skje, egentlig.

En VR-paviljong, et forurensningsforsøk og en nykronet kunststjerne fra Sarpsborg. Dette er noe av det du kan oppleve på årets Veneziabiennale.

Ane Graff. Foto: Pirje Mykkänen / Finnish National Gallery

– Jeg utforsker hvordan kropper, og kanskje særlig menneskekroppen, påvirkes av endringene i naturen, sier Ane Graff.

Hun er en av to norske kunstnere som deltar på årets Veneziabiennale, den tradisjonsrike samtidskunstutstillingen som nå arrangeres for 58. gang. Det har vært en hektisk tid i forkant, forteller Graff, når hun tar telefonen om bord på en fergebåt, på vei over lagunen til Giardiniparken, et av biennalens hovedområder. Her ligger tretti nasjonale paviljonger, der en rekke land viser egne kuraterte utstillinger.

Utstillingen i den nordiske paviljongen har fått tittelen Weather Report: Forecasting Future og vil i tillegg til Graff inkludere arbeider av to finske og en svensk kunstner. Temaet er forholdet mellom mennesker og andre organismer i en tid da klimaendringer truer livet på jorden.

Annonse