00:00 - 12. april 2019

Ungdomsopprører inntar scenen

© 2019 Les Éditions Albert René x

Ukens kulturbegivenhet i Frankrike var nyheten om at utgave nummer 38 av tegneserien Asterix kommer 24. oktober i år. Serien fyller 60 år i år og har solgt i 380 millioner eksemplarer verden rundt. Tegneren Didier Conrad og tekstforfatter Jean-Yves Ferri har overtatt stafettpinnen fra opphavsmennene René Goscinny og Albert Uderzo. Neste utgave heter La fille de Vercingétorix, og handler om datteren av Vercingetorix, en historisk skikkelse fra siste århundre før Kristus og regnet som den siste gallerhøvdingen som overga seg til romerne. Ja, altså bortsett fra tegneserie-høvdingen Majestix i den fiktive Asterix-landsbyen, hvor den unge damen innfinner seg. Forlaget lover ungdomsopprør og drama. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse