Annonse
00:00 - 26. april 2019

Musikk, dans, drama

Aldous Harding er en veldig spesiell artist, men platene hennes er først og fremst godt håndverk.

I horisonten: Hannah Harding fra New Zealand valgte seg fornavnet til Aldous Huxley som pseudonym. Huxley er forfatteren av dystopiske Brave New World (1932). Foto: Clare Shilland / 4AD
Annonse

Enkelte lettet på øyenbrynene da det ble klart at en langhåret gjeng stonere fra Perth i Australia landet festivalverdens mest prestisjefulle jobb de to foregående aprilhelgene. Som toppnavn på Coachella-festivalen er det i hvert fall klart at Tame Impala har tatt steget opp i musikkens toppdivisjon, på samme scene og -tid som Beyoncé, Prince og Radiohead før dem.

Tame Impala er da også et levende bevis på en sterkt globalisert ungdomskultur. Det spiller ikke lenger noen rolle om du befinner deg i den australske bush eller på kaffesjappe i Trondheim. Den seiglivede og smått alternative hipsterkulturen har gentrifisert seg fra Tokyo til Tøyen, med den samme (individuelle) klesstilen og musikken på anlegg og festivalplakat. Som «raring» hjemme på Steinerskolen i Trangvika er du ikke lenger alene, snarere del av et verdensomspennende nettverk av referanser og identitetsmarkører. Og det er vel … fint?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse