00:00 - 12. april 2019

– Han vil bli husket som en av de aller største

Det sier den Oscar-vinnende filmregissøren James Marsh om komponisten Jóhann Jóhannsson, som døde brått for litt over ett år siden. Nå minnes islendingen med en ny, stor utgivelse.

Jobbet seg til døde: Mot slutten av livet var det eneste Jóhann Jóhannsson gjorde å lage musikk. Etter komponistens død opprettet familien og manageren hans en stiftelse som jobber for at flest mulig unge komponister har balanse mellom jobb og fritid. Foto: Jeff Vespa / Getty Images

Første gang den britiske filmregissøren James Marsh hørte Jóhann Jóhannssons musikk, satt han på en bar i Brooklyn. Det var snøstorm utenfor, Marsh hadde drukket litt, og det føltes som om musikken han hørte var spesiallaget for akkurat det øyeblikket.

– Jeg ble fullstendig hypnotisert, sier Marsh, som måtte spørre bartenderen om hva det var han spilte.

Annonse