Annonse
00:05 - 05. april 2019

Dubstep ødelegger sexlivet (hos mygg)

Intet afrodisiakum: Skrillex, her på scenen i Manchester, ser ut til å frustrere mygg. Foto: Getty Images
Annonse

Selv ikke mygg liker den elektroniske musikksjangeren dubstep. Forskere fra Malaysia, Indonesia, Japan og Thailand har undersøkt hvordan gulfebermygg, en betydelig smittebærer av blant annet denguefeber, reagerer på høy lyd. Resultatene er publisert i tidsskriftet Acta Tropica, og viser at mygg som var utsatt for sangen «Scary Monsters And Nice Sprites» av den amerikanske dubstep-artisten Skrillex, hadde en tydelig nedgang i både seksuell aktivitet og blodsuging. Tips til neste tropiske reise! Det står ingenting i artikkelen om hvordan myggen reagerer på Marvin Gaye.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse