00:00 - 15. mars 2019

Vår alles Bjarne

Han er ikke for alle, men han er vår. – Jeg har hatt den store lykken at jeg ikke har trengt å være så kul, sier Bjarne Melgaard.

Bjarne Melgaard har stått for flere kontroversielle utspill i den norske offentligheten enn alle andre norske kunstnere til sammen.

«Man er blitt så tilfreds med ingenting», sier Bjarne Melgaard.

Norges mest internasjonalt anerkjente billedkunstner har kommet hjem igjen etter flere tiår i utlandet. Nå er han bekymret for at unge kunstnere mister dybdeforståelse for kunst gjennom sosiale medier.

Kunsten hans er høy, men lav; vakker, men brutal. Den undersøker skjørhet og aggressivitet side om side. Den er norsk og den er internasjonal, den er kommersiell og den er kompromissløs. Melgaard fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1997. Siden det har han stilt ut ved et utall prestisjetunge gallerier og museer i Europa, USA og i ethvert tettsted i Norge med et visningsrom. 

Annonse