07:16 - 20. mars 2019

Petter Stordalens usedvanlig vulgære smak gjør ham ikke automatisk til en dårlig byutvikler, skriver Gaute Brochmann.

Petter Stordalens usedvanlig vulgære smak gjør ham ikke automatisk til en dårlig byutvikler, skriver Gaute Brochmann.

Restaurert: Hotell Amerikalinjen på Jernbanetorget i Oslo fremstår som samvittighetsfullt restaurert og oppgradert, og det er jobbet hardt for at nye tekniske løsninger ikke skal komme veien for de historiske kvalitetene. 

Fredag 15. mars åpnet Hotell Amerikalinjen dørene på adressen Jernbanetorget 2. Det skjedde bare en uke etter at Clarion Hotel The Hub tok imot sine første gjester drøyt hundre meter mot nord, på den andre siden av plassen foran Østbanehallen. Som noen kanskje har fått med seg, er sistnevnte en om- og utbygging av Royal Christiania til Norges aller største hotell. Og med gullglinsende fasader, et navn i beste Oslomet- og Vy-tradisjon og en hotellkonge som kom susende til åpningen med zipline, kan vi rolig slå fast at Petter Stordalen virkelig har gjort sin entré som byutvikler i Oslo sentrum.

For ikke bare eier han begge hotellene, Stordalen har også en uttalt visjon om å gjøre noe med området mellom dem. «Vi skal vekke Jernbanetorget til live som et sted folk møtes og er, ikke bare haster forbi», uttalte han for et års tid siden. Og med gratiskonserten Nabovarsel! sist uke, kom første hint om hva dette innebærer i praksis.

Det er lett å himle med øynene når Petter Stordalen setter i gang. Hans pinlig klisjéfulle gestaltning av rollen som motiverende bedriftsleder og den gjennomgående harry smaken hans gjennomsyrer alt han holder på med. Og om vi legger sammen de hullete jeansene og åpne skjortebrystene med det heslige interiøret på hotellet The Thief, er det fort gjort å konkludere med at denne mannen er mer til skade enn gagn for omgivelsene sine, de åpenbart gode intensjonene til tross.

Annonse