00:00 - 29. mars 2019

Hvordan leve et økologisk liv uten å tenke på kildesortering

Filosofen Timothy Morton finner løsninger på klimakrisen i forbrukskulturen, og vil at vi alle skal føle oss som naturforskere.

Ond sirkel: Ifølge filosof Timothy Morton er vi fanget i en ond sirkel der vi hele tiden re-traumatiserer oss selv i møte med den globale oppvarmingen.

«Alle er hyklere, i en eller annen målestokk. Hva enn du gjør, kommer det til å suge på et eller annet nivå», sier Timothy Morton.

I løpet av de siste ti årene eller så har Morton etablert seg som en av de saftigste økofilosofiske tenkerne av i dag. I hans seneste bok, Being Ecological (2018), dreier det seg om hva det vil si å tenke og leve økologisk, hva det vil si å være økologisk bevisst. Det er en bok hvor det ikke står ett ord om kildesortering eller vegetarisk kosthold.

– Økologisk bevissthet betyr å fatte at det alltid er noe annet som skjer, som du ikke er bevisst om at skjer. Å tenke at du er fullstendig bevisst om alt hele tiden, er et stort problem. Det er mye bedre å tenke at jo mer bevisst du er, desto mer forstår du at du er en hykler.

Annonse