Annonse
11:07 - 08. mars 2019

– Det finnes mange paradokser her

Hva borgerlige kvinner snakker om når de snakker om likestilling.

Først ute: Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande innledet på kvinneseminaret til de fire regjeringspartiene med å si at de borgerlige kvinnene tok grep om kvinnekampen først. 
Annonse

Erna, Siv og Trine er på besøk i en barnehage. To små jenter kommer mot dem. De har pyntet og ordnet seg for det fine besøket. Erna lener seg ned og sier: Så fine dere var! Har dere pyntet dere? Ja, svarer jentene. Erna spør: Liker dere å pynte dere? Ja, de likte å pynte seg. Så kommer en liten gutt vaggende bort. Erna lener seg ned og sier til gutten: Liker du å pynte deg? Yes, tenkte Trine, det er min statsminister!

Denne anekdoten fortalte Venstre-leder Trine Skei Grande tirsdag kveld på det aller første kvinneseminaret arrangert av og for de fire regjeringspartienes kvinnenettverk. Noe av tanken bak, ifølge Anne-Mette Øvrum, leder i Høyres kvinneforum, er at «vi kvinner har veldig mye felles, uavhengig av politisk ståsted».

På denne tidlige markeringen av kvinnedagen var det viktig for Trine Skei Grande å gjøre det klart at likestillingskampen ikke begynte på 1970-tallet – «slik mange tror» – men med borgerlige kvinner på slutten av 1800-tallet.

Annonse