Annonse
00:00 - 22. mars 2019

– Abstrakte greier har vi ikke glede av

Det er konflikt i Søndre Land. Kommunens folkevalgte vil ikke bruke penger på en høyt utdannet kunstkonsulent når det nye eldrehjemmet skal utsmykkes.

Uforståelige ståltråder: De folkevalgte i Søndre Land vil ha forståelig kunst i kommunens nye eldrehjem, ikke «en installasjon med ståltråd». Som for eksempel Tomas Saracenos Algo R(h)i(y)thms, her vist i Paris. Foto: Chesnot/Getty Images
Annonse

«En ihjelstudert person skal ikke komme hit og fortelle oss hvordan det skal gjøres.» Det sa Berit Skogsbakken Aasen fra Arbeiderpartiet da formannskapet i Søndre Land diskuterte kunstnerisk utsmykning av kommunens nye eldrehjem denne uken, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Ikke ståltråd. Bakgrunnen for det krasse utsagnet var et forslag fra kommunens kultursjef om å bruke tre millioner kroner, tilsvarende 0,6 til 0,65 prosent av kostnadene for det nye eldrehjemmet, på innkjøp av kunst. Følgelig foreslo kultursjefen også å hyre inn en «konsulent med kunstfaglig kompetanse på masternivå». Dette fikk Aasen til å reagere: «Jeg vil ha en kunstnerisk utsmykning jeg skjønner hva er, ikke en installasjon med ståltråd», sa hun på møtet. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse