Annonse
00:00 - 22. mars 2019

– Abstrakte greier har vi ikke glede av

Det er konflikt i Søndre Land. Kommunens folkevalgte vil ikke bruke penger på en høyt utdannet kunstkonsulent når det nye eldrehjemmet skal utsmykkes.

Uforståelige ståltråder: De folkevalgte i Søndre Land vil ha forståelig kunst i kommunens nye eldrehjem, ikke «en installasjon med ståltråd». Som for eksempel Tomas Saracenos Algo R(h)i(y)thms, her vist i Paris. Foto: Chesnot/Getty Images
Annonse

«En ihjelstudert person skal ikke komme hit og fortelle oss hvordan det skal gjøres.» Det sa Berit Skogsbakken Aasen fra Arbeiderpartiet da formannskapet i Søndre Land diskuterte kunstnerisk utsmykning av kommunens nye eldrehjem denne uken, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Ikke ståltråd. Bakgrunnen for det krasse utsagnet var et forslag fra kommunens kultursjef om å bruke tre millioner kroner, tilsvarende 0,6 til 0,65 prosent av kostnadene for det nye eldrehjemmet, på innkjøp av kunst. Følgelig foreslo kultursjefen også å hyre inn en «konsulent med kunstfaglig kompetanse på masternivå». Dette fikk Aasen til å reagere: «Jeg vil ha en kunstnerisk utsmykning jeg skjønner hva er, ikke en installasjon med ståltråd», sa hun på møtet. 

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse