Annonse
00:00 - 22. februar 2019

Utseende-sensur i Sør-Korea

Foto: TPG / Getty Images
Annonse

Forrige uke lanserte regjeringen i Sør-Korea nye retningslinjer med mål om å øke mangfoldet i musikksjangeren K-pop. Problemet, ifølge regjeringen, er at artistene ser prikk like ut: «De er tynne, har samme frisyre og sminke, med antrekk som eksponerer kroppen.» Ett forslag var å kutte i antall artister som fikk opptre på tv. Retningslinjene ble umiddelbart oppfattet som utseende-sensur, et forsøk fra myndighetene på å blande seg inn i hvordan kvinnelige artister fikk se ut. Regjeringen prøvde først å si at forslagene ikke var obligatoriske, før de trakk dem tilbake, med begrunnelse om at de hadde skapt «unødvendig forvirring». 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse