Annonse
00:00 - 22. februar 2019

Svensk konserthus sier nei til flyvende musikere

Annonse

Helsingborgs symfoniorkester og konserthus kunngjorde denne uken at de fra sesongen 2020/2021 ikke vil invitere gjestedirigenter og solister som må fly til Skåne for å spille. I et innlegg på konserthusets hjemmeside skriver sjef Fredrik Österling at begrensningen ikke vil hindre dem i å fremføre orkestermusikk på høyt, internasjonalt nivå. Kritiske røster har visst innvendt at tilbudet vil bli mindre mangfoldig når man ikke kan fly inn musikere fra Venezuela og Kina, og at det helsingborgske publikum vil bli mindre eksponert for ikke-vestlige impulser. Dette avfeier Österling: «Så sterk er den globale konformiteten på vårt område, at du ikke kan høre noen slike forskjeller.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse