Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Spotifys likestillingstiltak kommer til Norge

Annonse

Forrige uke ble rapporten «HVA NÅ – digitaliseringens innvirkning på norsk musikkbransje» lagt frem, og blant mange dystre funn slo forskerne fra BI fast at forskjellen i inntekt mellom kvinnelige og mannlige musikere og opphavspersoner øker. Blant foreslåtte tiltak var å «styrke kompetanseutviklende områder». Da passer det jo utmerket at Spotifys «Equalizer Project» lanseres i Oslo denne måneden. Spotify startet prosjektet i Sverige i 2017 for å «synliggjøre og bringe sammen musikkskapere som identifiserer seg som kvinner, trans og ikke-binære, for å på sikt bidra til økt likestilling bak musikken». Nå tar de prosjektet til Oslo og organiserer nettverkstreff for låtskrivere og produsenter i starten av karrieren 27. februar. Se Instagram-profilen @equalizerproject for å nominere kandidater.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse