Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Slutt for mediehøyborg

Annonse

Triste nyheter fra Washington DC: Museet Newseum stenger dørene i januar 2020, bare tolv år etter at det åpnet. Museet ligger i et staselig bygg midt mellom Det hvite hus og kongressbygningen, og dokumenterer medienes viktige rolle i verden gjennom mer enn 200 år. Her er store mengder avis-, radio- og tv-klipp, et eget 11. september-galleri, og over to etasjer minnes 2300 journalister som er drept på jobb rundt i verden. Museet må stenge på grunn av høy gjeld og dårlig styring. Den som har mulighet bør besøke museet før det stenger. Om ikke annet, så for å hente ammunisjon til å motstå president Donald Trumps påstand om at journalister er «folkets fiender». 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse