Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Slutt for mediehøyborg

Annonse

Triste nyheter fra Washington DC: Museet Newseum stenger dørene i januar 2020, bare tolv år etter at det åpnet. Museet ligger i et staselig bygg midt mellom Det hvite hus og kongressbygningen, og dokumenterer medienes viktige rolle i verden gjennom mer enn 200 år. Her er store mengder avis-, radio- og tv-klipp, et eget 11. september-galleri, og over to etasjer minnes 2300 journalister som er drept på jobb rundt i verden. Museet må stenge på grunn av høy gjeld og dårlig styring. Den som har mulighet bør besøke museet før det stenger. Om ikke annet, så for å hente ammunisjon til å motstå president Donald Trumps påstand om at journalister er «folkets fiender». 

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse