Annonse
00:00 - 22. februar 2019

«Block this newspaper to hell»

Nettavisen The Barents Observer er blokkert i Russland som følge av et intervju med en homofil same. Nå lover russiske myndigheter å trappe opp kampen mot andre «umoralske» skandinaviske medier.

Annonse

«Vi fikk 24 timer på å avpublisere intervjuet. Hvis ikke ville vi bli blokkert i Russland».

Thomas Nilsen er redaktør i den Kirkenes-baserte nettavisen The Barents Observer, som rapporterer fra barentsregionen på både engelsk og russisk. 10. januar i år publiserte de et intervju med en samisk mann som fortalte om sin indre kamp for å komme ut av skapet. 28. januar fikk Nilsen et brev fra Roskomnadzor, det russiske medietilsynet, som mente avisen brøt russisk lov ved å omtale intervjuobjektets to selvmordsforsøk.

– Vårt svar til det er veldig enkelt. Det er ikke det russiske medietilsynet som redigerer Barents Observer, det er det jeg som redaktør som står ansvarlig for. Vi føler oss trygge på at intervjuet er en bra sak, også for våre lesere i Russland – kanskje særlig for våre lesere i Russland, der dette er ekstra tabubelagt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse