Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Treretters meny

The-Dream serverer mektig kake på sengekanten.

Sødmefyllt: The–Dream serverer sjokoladeglaserte jordbær servert på silkepute. Pressefoto: Creative Commons
Annonse

Det sies at magen blir mett før øynene. Det gjelder for ørene også. R&B-veteranen The-Dreams nye trippelalbum/miksteip, sluppet noen dager før jul, ga umiddelbart mentale bilder av gigantesker med konfekt, kremboller og sjokoladeglaserte jordbær servert på silkepute; en sensuell reklamestemme som hvisket om erotisk bløtkake av lyd, nok til alle. For Ménage à Trois: Sextape Vol. 1, 2, 3 er mye. Førti sanger, to og en halv times lytting, er nok data fra hvilken artist som helst.

Likevel: Det er noe fornøyelig med hvordan The-Dream, uten å vike en tomme, krever tilbake tronen som R&Bs førsteelsker i storformat (selv foretrekker han visstnok den mindre sjangerspesifikke tittelen God of Music). Mannen, som i mine ører ga oss en av tiårets mest originale utgivelser i gratis nedlastbare Terius Nash: 1977 (2012), og som på sett og vis definerte en ny æra i sjangeren med debuten Lovehate i 2007, står fremdeles ganske støtt på skuldrene til frynsete storheter som R. Kelly og Bobby Brown.

Følsom type. Det begynner å bli en stund siden produsenten og låtskriveren The-Dream toppet hitlistene, slik han gjorde med Rihannas «Umbrella» og Beyonces «Single Ladies (Put a Ring on It)», men den kommersielle stagnasjonen har hverken lagt demper på talent eller på libido. Med lotion-myke fingre tryller han frem den ene sofistikerte soul-smygeren etter den andre, og veien leder stort sett rett inn på soverommet eller andre (u)egnede steder.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse