14:56 - 24. januar 2019

Hva gjør Nikolai Astrup når singulariteten inntreffer?

Morgenbladet fikk fire minutter på kontoret til norgeshistoriens første digitaliseringsminister.

Tok han den blå? Regjeringens nye digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) et annet minutt enn de fire Morgenbladet fikk med han. Her er han med to nøkler. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tirsdag ble Nikolai Astrup fra Høyre utnevnt til digitaliseringsminister – en flunkende ny tittel her til lands, både politisk og språklig. Man får en sånn rød taggete strek under ordet når man skriver det i Word, og når man klikker på ordet på Wikipedia kommer man inn på listen over Norges bistand- og utviklingsministre.

Så hva er det egentlig? Vi fikk nøyaktig fire minutter med Astrup inne på hans nye kontor i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, etter at Monica Mæland hadde overrakt ham nøkkelen (i tillegg til en stor analog nøkkel fikk Astrup også et digitalt nøkkelkort).

– Helt kort – hva er en digitaliseringsminister?

Annonse