Annonse
00:00 - 11. januar 2019

En vindeltrapp på Vinderen

En enebolig organisert rundt et trappeløp på en knøttliten tomt på Oslo vest, er arkitektur med stor A. 

Lunge: Med vindeltrappen på plass, har du sådd kimen til et lite smykke av en enebolig.
Annonse

Av og til handler et hus egentlig bare om én ting. Slik er det med Villa Seipel/Sivertsen. Tar du bort vindeltrappen, har du ingenting. Med den på plass, i rett form, skrudd ned i den knøttlille tomten på nøyaktig rett sted, ja så har du sådd kimen til et lite smykke av en enebolig.

Drosjen snirkler seg gjennom villabebyggelsen på Ris, Oslo vest. Boligene som ligger på hver sin side av de trange smågatene er så umake som de kan få blitt. Suksesser og feilgrep, jevnt fordelt fra århundreskiftet og frem til i dag, ligger klemt sammen, stadig tettere, alt ettersom de gamle husene er revet, utvidet eller satt i stand, og eplehagene deres er blitt bygget ut med nye hus i ymse formater og fasonger.

Inn i denne verdenen er det Knut Hjeltnes arkitekter har beveget seg for å yte sitt bidrag. På beskjedne 600 kvadratmeter tomt har han brukt skohornet og fått plassert en enebolig over tre etasjer, komplett med takterrasse og utleiedel og alt annet man forventer av et moderne hjem. Men som tilfellet gjerne er med Hjeltnes’ hus, er resultatet noe mer enn summen av funksjonene.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse