00:00 - 11. januar 2019

– Drivkraften min er å publisere historien

Ronan Farrow ergrer seg over at det journalistiske arbeidet hans – som har ført til at flere mektige menn har mistet jobben – ikke har effekt på president Donald Trump.

Alt annet enn Woody: Selv om Ronan Farrow nå har gjort seg til ekspert på å avdekke maktmisbruk hos innflytelsesrike menn, vegrer han seg for å diskutere søsterens beskyldninger mot Woody Allen. Men han har flere ganger uttrykt sin støtte til søsteren.   

«Dere kan snakke om hva dere vil, men bare så dere vet det: Tar dere opp Woody Allen, blir det dårlig stemning.» Kommunikasjonsdirektøren i NHO sin forsiktige advarsel kommer rett før møtet med den Pulitzer-vinnende journalisten Ronan Farrow, som er i Oslo for å snakke på NHOs årskonferanse.

I 2016 skrev Farrow et innlegg i The Hollywood Reporter med tittelen «Min far, Woody Allen, og de farlige, ustilte spørsmålene». Med utgangspunkt i anklagene til søsteren Dylan Farrow om at filmskaperen Woody Allen forgrep seg på henne som barn, hevdet Ronan Farrow at historier om seksuell trakassering og overgrep blir beskyttet av pressen fra å havne i nyhetsbildet. Men i oktober 2017 var Farrow en av tre journalister som avslørte hvordan Hollywood-produsent Harvey Weinstein i årevis hadde trakassert kvinner, og rullet slik i gang metoo-bevegelsen.

Reporter, ikke venn. – Stiller pressen de vanskelige spørsmålene nå?

Annonse