00:00 - 04. januar 2019

BAND

Russiske Kino (Кино́) på Spotify

Hvordan skal vi forstå noe som helst uten kulturen? Det er et spørsmål denne avdelingen av avisen gjerne slår i bordet med i planleggingsmøter. Et annet spørsmål som ofte stilles i europeiske medier er: Hvordan tenker russerne? Under Cannes-festivalen i år kom filmen Leto (sommer), en biografifilm om Viktor Tsoi, vokalisten i det russiske New Wave-bandet Kino. Kino er et av de mest populære bandene i Russlands historie, men i sin omtale skjønte ikke en avis som The Guardian en gang at filmen handlet om Tsoi. Heller ikke Aftenposten nevnte ham i sin omtale. Det er litt som å se Gus van Sants Last Days og ikke skjønne at man ser på Kurt Cobain. Nå er hele katalogen til Tsoi (som døde i en bilulykke i 1990, 28 år gammel) og Kino (Кино́) tilgjengelig på Spotify. Ikke bare er det minst like bra som Nirvana, men kanskje vi også kan lære noe om våre naboer? Start med Black Album (Чёрный альбом, 1990).

Christian Belgaux

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse