Annonse
00:00 - 18. januar 2019

«Ballettens bad boy» fikk sparken

Foto: John Phillips / Getty Images
Annonse

Den 29 år gamle ukrainske ballettdanseren Sergej Polunin er lenge blitt omtalt som en ballettens sorte får (eller svane). Rusmidler, tatoveringer, generelt kjetteri. I det siste har det imidlertid tatt en mer politisk vending, og det på Instagram. I fjor høst viste han der frem sin nye tatovering: Ansiktet til Vladimir Putin på brystkassen. Så fulgte en rekke appeller til støtte for Putin, Trump og Keanu Reeves, og imot feminine menn. Da han i forrige uke ble tilbudt en gjesteopptreden i den franske nasjonaloperaens oppsetning av Svanesjøen, var det mange som protesterte, og bare fem dager senere fikk han sparken etter å ha postet nok en tirade. Denne gangen handlet det om fedme: «La oss fike til feite folk når vi ser dem». Innlegget er senere slettet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse