00:00 - 09. februar 2018

Dype elver og høye fjell

Thundercats plate Drunk var et høydepunkt i 2017, og peker fremover, bortover og oppover. 

Aktuell plate

Thundercat

Drunk

Brainfeeder 2017

 

Bassisten Stephen Bruner, også kjent under artistnavnet Thundercat, havnet på en rekke årets beste-lister for 2017, med sitt album Drunk. Los Angeles-mannen Thundercat florerer også på lister over nye afrofuturist-inspirerte musikere, i likhet med sine samarbeidspartnere og venner Kamasi Washington og Flying Lotus.

Les også hovedsaken: Fremtiden ser svart ut.

 

Drunk er Stephen Bruners tredje soloalbum, det første kom i 2011. Han har bidratt på utgivelsene til enormt mange artister, blant annet nevnte Lotus og Washington, samt megastjerner som Kendrick Lamar og Pharrell Williams – som begge dukker opp med bidrag på Drunk.

Drunk er jazzete soul med løs jakke, der Bruners lyse falsett, ekspressive basspill og tilsynelatende endeløse rekke av kuriøse musikalske ideer gir et helt særegent uttrykk. Tekstene omhandler delvis reiser, mentale eller reelle. De kan ha sine utspring i Bruners egen drømmende, vandrende tilværelse, som i «Blackkk». Eller i fiktive, sosiale situasjoner, som i «Jameel’s Space Ride»:

I want to go right, I’m safe on my block

Except for the cops

Will they attack?

Could it be ‘cause I’m black

I want to fly away off into space and into the sun

With all those spirits and space dust and aliens

Where we belong

Men like mye som slike konkrete tekstutdrag, er det albumets helhetlige stil som kan gi en futuristisk følelse. Thundercat plukker aktivt i musikkhistorien. Jazz møter soul møter rock møter r&b møter rap, men blandet sammen på en løssluppen måte som gir en akselererende følelse: Vi er på vei fremover, oppover, utover, innover og bortover. Ikke før har du fått med deg hva som skjer på hjørnet, så har Thundercat forsvunnet rundt neste sving.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse