Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Siste nytt på to sekunder

Europeiske storaviser satser på Snapchat. – Unge kjeder seg når de leser vanlige artikler med side opp og side ned med tekst, sier Randi Elise Midtskog, prosjektleder for Snapchat i VG.

Nytt digitalt skritt: Snapchats nyhetsstrøm er en potpurri av det de kaller «kuratert innhold». NRKs Newton fikk offisiell kanal der i november.
Annonse

En ung dame med dyp utringning ser på meg. Over ansiktet har hun Snapchats digitale hundemaske. Jeg aner ikke hvem hun er, men Snapchat profilerer henne som en av verdens viktigste personer akkurat nå. Hun er nest øverst i nyhetsstrømmen. Like over skjærer en blond tenåring grimaser. Han ser skremt ut. Det er programlederen i Newton, NRKs vitenskapsprogram for ungdom. 

– Vi har et oppdrag fra Stortinget om å være der folk er, sier Laurie MacGregor, sosiale medier-rådgiver i NRK.

Statskanalen opplever at unge ser mindre av NRKs innhold. Men ungdom er på Snapchat, nevner MacGregor. Snapchat, som insisterer på at de bare er «et kameraselskap», er det nest mest populære sosiale mediet i Norge (etter Facebook), ifølge Ipsos.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse