Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Prestisjepris «til» Bergen

Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB Scanpix
Annonse

Den britiske Turner-prisen er kanskje verdens mest omtalte kunstpris, og den blir ikke mindre omtalt med det første. Nå har nemlig Bergen sikret seg en. Årets vinner er den engelske videokunstneren Charlotte Prodger (bildet), som får prisen for filmen BRIDGIT fra utstillingen BRIDGIT / Stoneymollan Trail ved Bergen Kunsthall. Den er i sin helhet filmet med kunstnerens mobiltelefon, og er «høyst personlig og dagsaktuell i sin understreking av at identitet ikke er en konstant størrelse, men noe som fornyes hele tiden», ifølge en anmeldelse i denne avisen. Vi gratulerer Prodger, c/o Bergen!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.