Annonse
00:00 - 09. november 2018

Tegneseriekollektiv forsøker nesten å gjøre seg forstått

Tegneseriekollektivet Dongery har oppfostret noen av landets fremste tegneserietegnere og illustratører, og står bak en egen humorsjanger. Nå lager de mediesatire om servelat.

Fritegning: Tre av medlemmene i tegneseriekollektivet Dongery, Kristoffer Kjølberg, Flu Hartberg og Bendik Kaltenborn, later som om de tegner på Hartberg og Kjølbergs kontor på Tøyen i Oslo.
Annonse

– Men har dere ikke funnet den hemmelige metoden, spør tegneserietegner Flu Hartberg sine kolleger Bendik Kaltenborn og Kristoffer Kjølberg.

De tre medlemmene i det 21 år gamle tegneseriekollektivet Dongery sitter på det klassiske medievannhullet Stopp Pressen i Oslo, av uante grunner nylig omdøpt til «Stopp Pressen – Mashed Potato Club AS». Akkurat den type usammenhengende ordlek de tre kan like.

Dongery har gått fra å tegne absurde og planløse tegneserier i friminuttene på Manglerud videregående skole på tampen av 1990-tallet, til å illustrere for noen av verdens største aviser og magasiner. I mellomtiden har de blitt en av de mest definerende faktorene i norske tegneseriekultur, med prisvinnende utgivelser gjort både fra innsiden og utsiden av den merkelige Dongery-verdenen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse