Annonse
00:00 - 23. november 2018

Scenenekt på Rockefeller

– Det finnes ikke noe sånt som en ironisk nazist, sier rapperen Talib Kweli som denne uken avlyste sin konsert i Oslo.

Kom ikke: – De nektet å ha en samtale med meg, sier Talib Kweli om Rockefeller-kanselleringen. Pressefoto: Press Here Publicity
Annonse

Mandag denne uken skulle rapperen Talib Kweli spilt på Rockefeller i Oslo. Det som skulle vært en etterlengtet konsert endte i stedet med en politisk diskusjon på Twitter mellom den amerikanske rapperen og blant annet Chirag Patel fra rapduoen Karpe. Kweli avlyste konserten da han fant ut at det norske black metal-bandet Taake var booket av Rockefeller på en annen dato. Taake har tidligere brukt hakekors og nazisymbolikk på scenen, og har holdninger som Kweli oppfatter som islamofobske. Kweli omtaler dem som et «naziband».

Chirag Patel gikk ut mot Kweli og sa nazister ikke selger ut arenaer i Oslo og at «det at du ikke dukker opp blir vel som å la ‘naziene eie’ konsertstedet, eller hva?» Patel mente Kweli burde funnet et annet spillested for ikke å skuffe fansen: «å sitte hjemme og tvitre, det er det som er feigt». Disputten endte med at Kweli kalte den norske rapperen for «nazielsker» på Twitter.

– Hvis du gikk på besøk til noen og du fant ut at de i morgen skulle ha islamofobe hvite nasjonalister på besøk, ville du bli eller ville du gå? sier Talib Kweli når Morgenbladet spør ham om hvorfor han avlyste konserten i Oslo.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse