Annonse
00:00 - 09. november 2018

Ny plate ute, men tempel fortsatt ødelagt

Annonse

Av og til handler fingrene på autopilot, og denne gangen hadde de plutselig foretatt et googlesøk etter nyheter om Simeon Stylitten. Altså asketen som levde i Syria fra 390 til 459. Simeon mente klosterlivet ikke var strengt nok, og tilbragte derfor 33 år på toppen av en søyle utenfor Aleppo, for slik å vise sin totale hengivenhet til Gud. Dette skaffet ham en plass i Guinness rekordbok – lengste opphold på toppen av en søyle – og formodentlig også en plass ved Guds bord enda litt høyere opp. Klosteret ved søylen ble delvis ødelagt av et russisk angrep under Syria-krigen, og gjenoppbygningen er ikke ferdig, knapt nok i gang. Det hindret ikke det irske rockebandet Simeon & the Stylites å utgi sitt nye album 1. november – først og fremst på cd, så klart.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.