00:00 - 09. november 2018

Kontormus på vift

En vennlig påminnelse om at du må huske å leve før du skal dø.

Heidi Gjermundsen Broch spiller Brille med kjærlig varme, som om hun virkelig er glad i og forstår henne. Pressefoto: Dag Jenssen / Det Norske Teatret

Man trenger ikke å være pliktoppfyllende byråkrat for å kjenne seg igjen i at dagene flyter over i hverandre. Normaltilstanden er å gjenta gårsdagens handlinger – bare i en kropp som er ett døgn eldre. Bruker vi tiden godt nok?

Som svar på spørsmålet har dramatikerdebutanten Rolf Kristian Larsen skrevet stykket l.i.f.e.g.o.e.s.o.n. Larsen er for mange kjent som skuespiller i filmene om Jarle Klepp basert på Tore Renbergs romaner, og sist som fotballspiller i NRK-serien Heimebane, men markerer seg som en humoristisk dramatikerdebutant som vet hvordan man spisser hovedkarakterens omstendigheter.

Grå mus. Brille er en 45 år gammel enke i grå dress med overdimensjonerte briller. Siden ektemannen (Frode Winther) døde i en tragisk motorsykkelulykke for 20 år siden har hun ikke gjort annet enn å jobbe som byråkrat i kommunen og oppfostre en datter (Ingeborg Sundrehagen Raustøl) hun ikke kommer overens med. Hun har ikke engang hatt sex. En dag får hun beskjed om at hun har kreft og kort tid igjen å leve. Behovet for virkelig å leve vekkes i den grå kontormusen, noe som resulterer i en klassisk midtlivskrise med sår undertone.

Annonse