Annonse
14:12 - 29. november 2018

Hærføreren Rose

Velkommen til metoo-mingling, ett år etter. 

For et år siden var Rose McGowan en av de første til å stå frem og anklage Harvey Weinstein for overgrep. Foto: Mike Marsland/WireImage/Getty Images
Annonse

Rose McGowan står lenge og snakker med dresskledde menn før noen drar kjensel på henne. Det karakteristiske korte håret er farget blondt, og på seg har hun en brun høyhalset genser og et par svarte, smale bukser – med dette antrekket kunne hun spankulert rett inn i en fransk nybølge-film. At det finnes bilder av en helt annen Rose McGowan, i lange kjoler og med bølgete på, på armen til filmprodusent Harvey Weinstein, er en tanke som synes nærmest uvirkelig, der hun rakrygget står foran en improvisert scene i Rådhushallen i Oslo for å åpne ledersamlingen «The Xynteo Exchange Norway».

Forsiktig nærmer to unge kvinner seg. De ber om et bilde. Rose tar umiddelbart regi: Hun drar den ene kvinnen til seg og tipser venninnen som skal ta bildet om å bruke blits, da det er dunkelt og flatt lys i det enorme rommet. Så kommer en ny ung kvinne opp, men har ingen med seg som kan ta bildet. Rose – som i mellomtiden har skjønt at de må bruke de røde og lilla lyskildene fra sceneområdet for best mulig resultat – tar mobilen fra henne og holder ut en stødig selfie-arm.

«Som du sa: Å være modig er å gjøre noe, selv om du er redd», skriver kvinnen da hun deler selfien på Instagram. Også på McGowans egen Instagram-konto er det aktivitet: «Sjekk ut Facebook-siden min da jeg går live 17:40 Oslo-tid» oppfordret hun sine 600 000 følgere.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse